אניה זיו – מיילדת 

אמצעים טבעיים לזירוז לידה

בואו ניזכר רגע בהגדרות

הריון נמשך עד 42 שבועות. 

כל מה שמתחת לשבוע 37 נחשב לפגות. 

עובר במועד נחשב עובר בשבוע 39 ואילך. 

תאריך לידה משוער אותו אותו את מקבלת מתחילת ההריון הוא 40+0.

זירוז יזום עושים היום סביב 41+3 בהריון תקין, לא בסיכון. 

ראשית אומר כי אני מאוד מאמינה בכך שיש לתת לגוף ולעובר את הזמן שלהם להכנס ללידה באופן טבעי, כמובן במידה ואין צורך רפואי בילוד. 

רוב הנשים שלא יולדות בתאריך המשוער שלהן ואף עוברות אותו בהרבה, מאוד מאוכזבות מזה ומתחילות להיות חסרות סבלנות. נכון זה כבד, ולא נח ויש המון מתח סביב הלידה ומאין רצון “לסיים עם זה”. שלא לדבר על ההערה הבלתי נסבלת “מה, עוד לא ילדת?”. אני יודעת ומבינה ועברתי את זה גם. ילדתי את בני השני ב 41+3 ומשבוע 40 כל בוקר התעוררתי עצבנית ומאוכזבת שלא קרה כלום בלילה.

אבל רק 5% מהנשים יולדות בתאריך המשוער שלהן שהוא כאמור 40+0, כי רוב העוברים לא קראו את הספר 🙂 

הנוסחה הזאת היא שטחית ומבוססת על חישוב של היום ראשון של וסת אחרונה  והיא בעיקר על מנת לוודא כי העובר גדל בתיאום לשבוע ההריון שלו ולא בשביל להגיד לנו מתי נלד, אם כי כך זה נתפס אצלינו וכך אנחנו מתייחסות לתאריך המשוער. כאילו הוא נבואה וכשהיא לא מגשימה את עצמה, כמובן שתהיה אכזבה. 

רואים לא מעט כי ההתעסקות באיך מזרזים טבעי והאם עבד או לא עבד, מה נעשה הלאה, למי נלך ולאן נפנה גורמת להפרשה של אדרנלין, מפעילה את המח הקדמי שלנו, מחזיקה המון שליטה ובקיצור, עושה בדיוק ההפך ממה שהגוף צריך בשביל להכנס ללידה. 

אז אני לא אומרת שתרגעי כי זה הרי הכי מעצבן, אבל אני אומרת שתנסי להעביר את השבועות האחרונים של ההריון כמה שיותר בנחת, בפינוק, ב”קינון” והפרשה של אוקסיטוצין. 

יחד עם זאת יש מספר דברים שלא מזיקים ואם האישה בוחרת בכך היא יכולה לעשות אותם. אבל את לא חייבת! כך או כך את תלדי.

תה עלי פטל – האמונה סביב עלי פטל היא שהפטל מחזק את שריר הרחם. אותו אחד שמתכווץ בזמן ציר. זה לא יזרז את הלידה ככל הנראה אבל כשיהיו צירים הם יהיו יעילים יותר וחזקים יותר. עלי פטל קונים בצורה הטבעית (לא תיון) ושותים 3 פעמים ביום בשלושת השבועות האחרונים של ההריון, משבוע 37. 

שמן נר הלילה – יש הסבורים כי שמן נר הלילה עוזר להבשלת צוואר הרחם. אלה קפסולות שאת יכולה ליטול מדי יום, 3 קפסולות ביממה. החל משבוע 36 דרך הפה. ומשבוע 37-38 יכולה להכניס קפסולה אחת מתוך ה 3  גם וגינאלית. שוב, זה כנראה לא יגרום ללידה אבל כשיתחילו צירים, צוואר הרחם הבשל (בזכות שמן נר הלילה) יכול להפתח בקלות יותר. 

פעילות גופנית מתונה – הליכה, שחיה, יוגה הם פעולות נעימות הגורמות להרפיה ונשימה נכונה. לא מזיקות ויכולים לגרום לרחם להתכווץ. אם לא עשית יוגה ואת לא מתחברת כנראה שלא תתחילי בשבוע 40 אבל ללכת בחוף הים, בטיילת ולשחות את תמיד יכולה. 

קיום יחסי מין – שמעתן על זה המון. אז בואו נדבר על זה רגע. יש כאן שני דברים. 

הדבר הראשון זה האוקסיטוצין, הלא הוא הורמון האהבה ומי שכבר מכירה אותי יודעת כמה אני אוהבת אותו ומדברת עליו. אוקסיטוצין הוא ההרומון שמכווץ את הרחם וגורם לצירים. בעת קיום יחסי מין ואורגזמה ההורמון מופרש ויכול לגרום לצירים. הקאטצ’ הוא שצריך להנות מיחסי המין בשביל שההורמון יופרש. 

הדבר הנוסף ביחסי מין זה הזרע. בזרע יש חומר הנקרא פרוסטגלנדין המרכך את צוואר הרחם ומכין אותו להיפתח. תתפלאו כי מהחומר הזה אפילו הופקו תרופות לזירוז (ציטוטק, פרופס). 

אם סקס מגיע ממקום נעים, חשק של האישה, הרפייה והנאה זה יכול מאוד לעודד את הצירים אבל אישה המקיימת יחסי מין ממקום של “זירוז” וחובה לא תצליח לעבוד על הגוף שלה ולהפריש את ההורמון וזאת הסיבה שלהרבה נשים זה לא עובד.

כמו שמיילדת האגדית אינה מיי גסקין אמרה פעם, האנרגיה שהכניסה את התינוק יכולה גם להוציא אותו. 

*אסור לקיים יחסי מין במידה והיתה ירידת מים. 

עיסוי/גירוי פטמות – במידה והאישה ללא בן זוג או אינה מעוניינת ביחסי מין, אפשר לעשות גירוי פטמות. הגירוי גם כן מפריש אוקסיטוצין. 

רפואה משלימה – רוב השיטות של הרפואה המשלימה מציעות דרכים יעילות לגרום להתחלת הלידה. 

דיקור, רפלקסולוגיה, שיאצו, צמחי מרפא והומאופתיה. 

אישית, אני מעריצה גדולה של דיקור ואני מאמינה בו בכל ליבי, לכן עבורי זוהי הבחירה מספר אחת מבין כל הנ”ל. תמיד חשוב לבחון את המטפל. הניסיון שלו, התמחות שלו בתחום הפיריון, הריון ולידה. 

כדור פיזיו – כדור פיזיו עוזר כמעט בכל שלב במסע הזה. החל מהריון ועד לאחר הלידה עם הגזים של התינוק. כך שכמעט תמיד יהיה בו שימוש בשלב כלשהו ולכן אני ממליצה לרכוש או להלוות אותו. 

בחזרה לנושא שלנו,  אפשר לעשות תנועות על הכדור בסוף ההריון. שמיניות, סיבובים, גלגולים עדינים קדימה ואחורה, ברכיים על הרצפה ופלג גוף עליון על הכדור. הכדור לוקח את משקל הגוף ומפזר את העומס מהגב, מפרקים והרגליים. 

הוא לא אמור לגרום לצירים או לזרז אבל יש לו אפקט שמאוד נכון לגוף לקראת לידה וזה תנועות שממריצות את הדם, משחררות מתחים ומעודדות מנח אופטימלי של העובר לקראת הכניסה לתעלה. 

על מה אני לא ממליצה

על שמן קיק – וואו כמה שזה יכול להיות סוער. לא אוהבת בכלל! 

על סטריפינג בשבועות מוקדמים יותר (לפני 40) ושלא לצורך. משהו שנהיה די סטנדרטי. 

אז סבלנות היא מילת המפתח! 

בהמתנה ללידה, בלידה עצמה, בהתאוששות מהלידה, בתקופה הראשונה לאחר הלידה, ב״חזרה לשגרה״, בגידול הילדים שלנו.

כך שזה די השיעור הראשון בסבלנות וקבלה של הלא נודע במסע ההורות. 

אהבת את מה שקראת?
שתפי עם חברות

אולי תרצי לדעת עוד...

אניה זיו מיילדת פרטית
אניה זיו מיילדת פרטית

בואי נדבר על לידה והריון

השאירי פרטים ואני אחזור אליך בהקדם